Gi en Gave

Denne julen kan Oliver være med å synge julesangerÅ delta i sanger og lek er viktig for et barns utvikling, men for mange barn med hørselstap er dette vanskelig.

Lille Oliver er født med arvelig hørselstap. Takket være nyfødtscreening ble Olivers hørselstap oppdaget like etter fødsel. Han fikk god hjelp og oppfølging lokalt, og allerede to måneder gammel fikk han sine første høreapparater.

Julemotiv
Oliver
Olivers mamma, Cathrine Almås, er selv født med hørselstap. Egne erfaringer gjorde henne ekstra bekymret for Olivers fremtid.
Men dette er ingen selvfølge. Hvert år fødes det mange barn med så store hørselstap at de vil trenge høreapparat eller CI (Cochlea Implantat). Tidlig utredning og behandling er helt avgjørende for å utvikle best mulig talespråk og god hørsel. I 2008 fikk HLF gjennomslag for innføring av nyfødtscreening ved alle fødestuer i landet.

Men - fremdeles er det stor forskjell på kvaliteten av nyfødtscreeningen og også på den videre oppfølgingen av disse barna. Sånn kan det ikke være! HLF jobber for å sikre at alle hørselshemmede barn skal få den beste screeningen og det samme behandlingstilbudet, uansett hvor de bor.

Oliver fungerer stadig bedre i hverdagen, og deltar nå i sang og lek selv om han blir fort sliten. Forskning viser at perioden 0-3 år er helt avgjørende for barnets språkutvikling. Tidlig og god behandling har vært viktig for at Oliver har kommet så langt. Nå er Oliver klar for julesang og moro.

HLF kjemper for at alle barn skal få den tilrettelegging og oppfølging som de har krav på.

Din JULEGAVE vil styrke oss i denne kampen.
Anonym gave
Fornavn  
Etternavn  
Mobil  
E-post  
Fødselsdato  

Velg beløp  

Ja takk, jeg ønsker å motta informasjon fra HLF

Julen 2019